Dijete je igrajući se pojelo dio mamine narukvice! Pogledajte što mu se sve dogodilo nakon toga.

Home > OSTALO > Dijete je igrajući se pojelo dio mamine narukvice! Pogledajte što mu se sve dogodilo nakon toga.

Dijete je igrajući se pojelo dio mamine narukvice! Pogledajte što mu se sve dogodilo nakon toga.

Svi znamo da je opasno djeci ostavljati nadohvat ruke bilo kakve sitne predmete, jer naravno postoji opasnost da dijete to proguta i onda se dogode ozbiljne posljedice!

E baš takav slučaj se dogodio jednom dječaku iz Kanade koji je pojeo sitne magnete u obliku malih kuglica i dogodile su mu se jako loše stvari. Nije prevelik unos vitamina ili prekomjerna konzumacija vode ili alkohola kao iz nekih prošlih članaka, ali svejedno također jako jako opasan slučaj gdje je potrebna kirurška operacija.

Kako je sve započelo

Sve je počelo jedne večeri kad su roditelji dječaka po imenu Zachary stigli kući umorni od poslovnog ručka koji su imali taj dan, jer vode neko malo poduzeće. Naime, tu noć gledali su film na tv-u, a Zachary je igrajući se naišao na narukvicu svoje mame, koja je bila sačinjena od sitnih magnetića. Potrgao ju je i stavio u usta i pojeo nekoliko kuglica. Ne znajući za opasnost, on se i dalje nesmetano igrao i sve je izgledalo kao normalna večer.

Međutim, nakon nekoliko sati, počeo se žaliti na bol u trbuhu, koja je bila sve gora i gora. Naposljetku, roditelji su bili primorani zvati hitnu pomoć.

Ok stanimo tu na trenutak i pogledajmo što se zapravo dogodilo Zachariju.

Znači, kad je pojeo te magnetiće oni su prošli kroz njega pa sve do crijeva gdje su naposljetku i stvorili ogroman problem.

Naime, da je pojeo samo jedan magnetić vrlo vjerojatno ne bi bilo većih problema i sve bi bilo ok, moglo bi biti nekih manjih problema tipa povraćanje, bolovi u trbuhu ili upale i povećane temperature. Ali pošto ih je pojeo više, e tada je to stvorilo problem.

Jer kao što se vidi i iz ove slike, ako se odvoje mogu se priljubiti u crijevima jedan uz drugog i naprave zagušenje koje prignječi i deformira crijeva i stvori velike bolove koji naprave ogromne probleme i potrebna je kirurška operacija. To može dovesti čak i do toga da je potrebna transplantacija crijeva. Kad se to dogodi ne može se ništa jesti, niti piti osim vode, uglavnom jako jako loše.

Kod Zacharija je kirurška operacija uspjela otkloniti problem i sve je prošlo u najboljem redu, ali postoje slučajevi gdje su djeca čak i umrla od ovih posljedica. Zato roditelji koji imate malu djecu dobro pazite. Ti magnetići se koriste za pravljenje narukvica, ogrlica, ukrasa i drugo, a u ovim slučajevima za djecu su jako jako opasni. Ako se pojede jedan magnetić uglavnom znači nije neki problem, ali kod više njih je vidite problem. Ako ti magnetići dođu samo do želuca onda nije takvi ogromni problem, moraju se operacijskim cijevima izvaditi i to je to, ali ako dođu do crijeva onda mogu izazvati velike probleme.

Dodatak

Na kutijicama kad se kupe piše da „držite podalje od djece“ pa proizvođači govore da ako se slijede upute da nema problema i ne bi se trebali proizvodi isključiti iz tržišta, ali mnogi doktori zahtijevaju da se ti magnetići izbace iz trgovina jer mogu izazvati užasne probleme.

Još je važno i za naglasiti da i mnogi tinenđeri koriste ovakve magnetiće za pirsinge kod usnica, jezika i lica.

Ne treba puno razmišljati, a da se shvati da to i nije baš najbolja ideja, jer lako se može dogoditi da se progutaju i može se dogoditi isto što i u ovim prijašnjim slučajevima kod male djece.

Hvala na pažnji i slušanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Read previous post:
Thumbmail
Korona virus: cjepivo, istraživanja i što se događa sa našim plućima i stanicama!

Saznajte do kuda su znanstvenici došli sa istraživanjima o korona cjepivu, te matičnim stanicama za liječenje virusa. Isto tako u...

Close