Gunpowder čaj – Caj za probavu – Bijele kuglice

Gunpowder čajevi dobili su ime po kuglicama koje asociraju na puščani prah (Gunpowder). Kuglice se dobivaju tako da se listići skrbno beru i isto tako sortiraju za vrijeme prve berbe.

Ocjena: 4.5 (od 5)

Gunpowder čajevi dobili su ime po kuglicama koje asociraju na puščani prah (Gunpowder). Kuglice se dobivaju tako da se listići skrbno beru i isto tako sortiraju za vrijeme prve berbe. Oni se valjaju u kuglice promjera do tri milimetara. U vodi te se kuglice razvijaju u duge, zelene listiće.

Informacije i prodaja čajeva

 

Formosa gunpowder čaj

Formosa gunpowder čaj

To je oblik zelenog kineskog čaja koji se proizvodi u Zhejiang provinciji u Kini i u Tajvanu. Listovi ovog čaja su srednje veličine. Oni se tijesno valjaju i dobije se veća kuglica. To je jedan od najpopularnijih kineskih čajeva. Okus Formosa Gunpowder čaja jest snažan i zadivljujuč.

 

Priprema – Formosa gunpowder čaja

Priprema formosa gunpowder čaja

  1. Kuhajte vodu do 90°C.
  2. Stavite 1 vrećicu u jednu šalicu. Ako se čaj ne nalazi u vrećicama onda stavite 1 – 2 žličice jer su Gunpowder čajevi gušči od drugih čajeva).
  3. Ulijte vodu u šalicu.
  4. Ostavite vodu da stoji 1-3 minute.
  5. Možete početi s ispijanjem ovog očaravajućeg napitka.

 

Gunpowder temple of heaven čaj

Gunpowder temple of heaven čaj

Gunpowder Temple of Heaven je oblik zelenog čaja i to najkvalitetniji čaj svoje vrste. Ovaj čaj potječe još iz vremena T’ang dinastije (618. – 907.). Danas se proizvodi u Anhui, provinciji u Kini. Listovi se suše i usko zarolaju u bisere kao znak visoke kvalitete. To je čaj s jako malo kofeina te mekok mirisa koji malo podsječa na dini miris, blagog okusa i prirodne svježine. Izrazito dobar borac protiv ceulita. Napitak je tamno zelene boje.

Priprema – Gunpowder temple of heaven čaja

Priprema gunpowder temple of heaven čaja

  1. Kuhajte vodu do 60 – 80°C.
  2. Stavite 1 vrećicu u jednu šalicu. Ako se čaj ne nalazi u vrećicama onda stavite 1 žličicu.
  3. Ulijte vodu u šalicu.
  4. Ostavite vodu da stoji 2-3 minute.
  5. Možete početi s ispijanjem ovog „rajskog“ napitka.
bolesti gunpowder čaj gunpowder gunpowder čaj gunpowder čaj biljka gunpowder čaj dijeta gunpowder čaj kao lijek gunpowder čaj ljekovitost gunpowder čaj nuspojave gunpowder čaj priprema gunpowder čaj probava gunpowder teample of heaven čaj gunpowder zeleni čaj liječenje gunpowder čajem ljekoviti gunpowder čaj ljekovito bilje gunpowder čaj temple of heaven zdravlje gunpowder čaj
← Više o AZIJSKI ČAJEVI
Back to Top