Natural leaf - Natural leaf zeleni čaj - Sencha

Natural leaf najpopularnija je izvedba zelenog čaja. Listići se suše, te kako im i ime kaže potpuno su prirodni, neprevaljani i neprerađeni.

Ocjena: 5 (od 5)

Ukratko o natural leaf čajevima

Natural leaf čajevi

Informacije i prodaja čajeva

Natural leaf je najpopularnija izvedba zelenog čaja. Listići se samo suše te su oni kako im i samo ime kaže potpuno prirodni, neprevaljani i neprerađeni. U Japanu osim Senche postoje još Bancha, koja se dobiva od većih listova te Houjica i Genmaicha( inačice Banche), ali oni su slabije kvalitete.

 

Sencha čaj

Sencha čaj

Sencha je Japanski zeleni čaj koji se dobiva od najkvalitetnijih mladih listova. Listovi se beru u rano proljeće. Danas se u Japanu sav proizvodni proces obavlja strojevima. Proizvodni proces se sastoji u slijedećem da se ubrani listići u kratkom vremenu dopremaju u tvornicu, gdje se 30 sekundi stavljaju pod paru da uvenu. Tako su listići ostali očuvani i spriječila se fermentacija. Nakon toga suše se vrućim zrakom i savijaju u štapiće. Tako dobiveni gotovi listići sadrže samo 3% vlage.

Osim svih ostalih dobrih svojstva zelenog čaja Sencha čaj je izuzetno dobar za opuštanje i čišćenje organizma jer sadrži u sebi povećane doze aminokiseline teanina. Teanin isto tako povećava radnu sposobnost, koncentraciju i budnost ali bez posljedica kao kofein. Čaj je jako bogat i vitaminom C te u sebi sadrži jako male doze kofeina (prozvan večernji čaj).

Okus čaja ovisi o berbi, a najbolji je iz proljetne berbe tada mu je okus blag i sladak, boja napitka je zeleno – zlatne boje, ako se bere krajem sezone onda mu je okus jači i grublji.

 

Priprema – Sencha čaja

Priprema sencha čaja

  1. Kuhajte vodu do 80°C.
  2. Stavite 1 vrećicu u jednu šalicu. Ako se čaj ne nalazi u vrećicama onda stavite 1 žličicu.
  3. Ulijte vodu u šalicu.
  4. Ostavite da stoji 1-2 minute (ne duže jer postaje gorkast).
  5. Nakon toga procijedite.
  6. Možete početi s ispijanjem ovog izuzetno prirodnog napitka.

Preporuka: ovaj čaj izuzetno je dobar za osvježavanje te se preporuča za piće u ljetnim danima (još veći utjecaj osvježavanja ima ako se rashladi u hladnjaku).

bolesti natural leaf čaj liječenje natural leaf čajem ljekoviti natural leaf čaj ljekovito bilje natural leaf čaj natural leaf natural leaf čaj natural leaf čaj biljka natural leaf čaj dijeta natural leaf čaj kao lijek natural leaf čaj ljekovitost natural leaf čaj nuspojave natural leaf čaj priprema natural leaf čaj probava natural leaf zeleni čaj sencha sencha čaj sencha čaj ljekovitost sencha zeleni čaj zdravlje natural leaf čaj
← Više o AZIJSKI ČAJEVI
Back to Top